Energieleverancier

Je bent net gestart als leverancier of als coöperatie. Niemand hoeft jou iets te vertellen over marketing en sales maar het blijkt best een uitdaging om een zelfstandig energiebedrijf op te zetten in de complexe Nederlandse energiemarkt.

Je loopt rond met vragen zoals: Waar koop ik zo gunstig mogelijk energie in? Hoe switch ik een aansluiting? Hoe verwerk ik de berichten van EDSN? Hoe kan ik dynamische uurprijzen rekenen? Hoe maak ik een goede factuur? En de ACM vraagt naar mijn PV-partij. Wie zou dat kunnen zijn?

Of misschien ben je al enige tijd op weg. Je koopt energie tegen retailprijzen van één energiebedrijf (ja, ook de meeste coöperaties doen dat). Maar je merkt dat je niet altijd de goedkoopste bent en dat het energiebedrijf niet alle details met je deelt. Je wil nu zelfstandig dóórgroeien. Je hebt veel kennis van de energiemarkt en je realiseert je dat je daarvoor specifieke expertise en vaardigheden nodig hebt.

Edmij brengt jouw bedrijf of coöperatie met haar slimme software naar het volgende niveau. We helpen je met:

Programma Verantwoordelijkheid

Wij bieden je voor programmaverantwoordelijkheid twee opties: wij zijn de PV-partij van de aansluitingen waarvoor jij elektriciteitsleverancier bent, óf je wordt met onze hulp zélf een PV-partij (“PV as a service”). In beide gevallen voeren wij alle PV-taken voor je uit en heb je portfoliovoordelen ten aanzien van onbalanskosten.

Forecasting

Wij voorspellen dagelijks per uur het elektriciteitsverbruik van jouw klanten. Wij doen die forecast op basis van de specifieke kenmerken van de aansluitingen in jouw portfolio, maar bijvoorbeeld ook op basis van de weersvoorspellingen. We verbeteren onze algoritmes continue en automatisch door het verschil tussen het voorspelde verbruik en het werkelijke verbruik te analyseren. We voorspellen op die manier zo nauwkeurig mogelijk, zodat jouw kosten van onbalans zo klein mogelijk zijn.

Markttoegang

Voor de in- en verkoop van elektriciteit geven wij je directe toegang tot de groothandelsmarkten voor elektriciteit (ICE, EPEX, ETPA en onbalansmarkt). Wij voeren de dagelijkse handel voor je uit. Je hoeft dus niet dagelijks zelf aan- en verkooporders in een systeem op te voeren, maar dat kán natuurlijk wel.

Transactieverwerking

Natuurlijk verwerken wij alle transacties die wij voor jou doen op de markt. Maar jij handelt misschien óók al met derde partijen. Die transacties wijzen wij toe aan jouw portfolio én we nemen die transacties voor je op in het E-programma richting TenneT.

Maar misschien wil je nog een stap verder: je wil de duurzame elektriciteitsproductie van de ene klant per kwartier toewijzen aan het verbruik van een andere klant (EAN-to-EAN). Wij faciliteren deze realtime transacties door alle data per kwartier op te slaan en met elkaar te combineren.

Portfolio management en pricing

Als leverancier maak je verschillende prijsafspraken met klanten: vaste prijzen voor meerdere jaren, tot dynamische prijzen voor één enkel uur. Wij helpen je om jouw prijsrisico’s te minimaliseren door de juiste retailprijzen aan jouw klanten te vragen. En door de inkoop zo goed als mogelijk af te stemmen op jouw verkoopprijzen.

Leveranciersadministratie

Wij kunnen de leveranciersadministratie voor zowel elektriciteit als gas voor je uitvoeren. We kunnen namens jou het berichtenverkeer met de lokale netbeheerders uitvoeren (switches, inhuizingen, uithuizingen, meterstanden) en we verwerken de leveranciersberichten voor je.

We kunnen ook de meterstanden van slimme meters ophalen en verifiëren. En we kunnen namens jou factureren. We ondersteunen daarbij álle prijsafspraken die je met klanten zou kunnen maken, óók dynamische prijzen.

  • Ik zocht oorspronkelijk ondersteuning voor de administratieve verwerking van onze PV activiteiten maar vond een ondernemende club mensen die weet wat er in de energiemarkt speelt. De kennis en ervaring van Edmij helpen ons om onze business te versterken.
    Sander Haas
    CEO Energy House

Onze klanten