Duurzame Energieproducent

Je wekt groene stroom op met een windturbinepark of zonnepark en je hebt grote kansen in de groeiende markt voor groene stroom.

Je loopt rond met vragen als: hoe krijg ik een zo hoog mogelijke prijs voor de groene stroom die ik opwek? Kan ik op de markt verkopen, of mijn groene stroom direct aan een eindverbruiker leveren? Wat kan ik met mijn GvO’s doen? En wat levert het op als ik mijn windturbines/zonnepanelen zelf soms even uitschakel (curtailment)?

Edmij is energie- en dataspecialist en helpt je om jouw investering zo rendabel mogelijk te maken. We nemen richting de netbeheerder de formele rol als Programma Verantwoordelijke partij (PV-partij) en energieleverancier en kunnen je verder helpen met:

Dynamisch energiecontract

Edmij verkoopt de door jou geproduceerde energie op de EPEX day-ahead markt. Wij rekenen daarnaast je persoonlijke onbalans af. Een dynamisch contract heeft vele voordelen ten opzichte van een vast contract en omdat Edmij alle rollen in de energiemarkt zélf bekleedt kunnen wij dit aanbieden voor een erg laste vaste fee.

Forecasting

Wij voorspellen dagelijks per uur de elektriciteitsproductie van jouw windturbines of zonnepark. Wij maken die forecast op basis van specifiek weersvoorspellingen op locatie. We verbeteren onze algoritmes continue en automatisch door het verschil tussen de voorspelde productie en de werkelijke productie te analyseren. We voorspellen op die manier zo nauwkeurig mogelijk, zodat jouw opbrengsten zo hoog mogelijk en je onbalanskosten zo laag mogelijk zijn.

Curtailment

Gek genoeg leidt het op de juiste momenten afremmen van jouw windturbines of zonnepanelen tot een hogere opbrengst, dan wanneer je continue dóór blijft produceren. Negatieve prijzen zorgen er soms voor dat je moet betalen voor het produceren van elektriciteit. Wij zorgen ervoor dat jouw windturbines of zonnepark op het juiste moment en volautomatisch een stop/start signaal krijgen (curtailment). We doen er alles aan om het rendement op jouw duurzame investering zo hoog mogelijk te maken! Bereken hieronder wat je extra had verdiend met curtailment.

Wil je weten waarom je moet kiezen voor een dynamisch energiecontract? En wil je weten waar Edmij dan geld verdient? En hoe wij onze fee zo laag kunnen houden?

  • Vanaf de start een zeer prettige en correcte samenwerking met de mensen van Edmij. We hebben samen een eerste stap gezet door zélf op de markt te handelen in plaats van onze stroom op de traditionele manier te verkopen. We staan open voor een intensievere samenwerking in de toekomst.
    Sytse Bouwer
    GroenLeven zonne-energie
  • Ik vind het belangrijk om snel te kunnen schakelen. Bij Edmij heb ik direct toegang tot specialisten van hoog niveau. Prettig voor lopende zaken en ook erg waardevol wanneer we als coöperatie voor belangrijke beslissingen staan. Ze denken echt met ons mee.
    Niek Tramper
    Productie manager Zeeuwind

Onze klanten